IOSIF ȚON és az Őrállók (7)

Válasz!

Szeretett testvéreim a Romániai Baptista Unió, vezető Tanácsában: Iosif_Ton

Az Únió tanácsának közleményét magyar neyelven megtaláljátok Albert Zsolt lelkipásztor blogján itt.

Tisztelettel és az Úr Jézusból és a Szent Lélekből fakadó nagy szeretettel küldöm azonnali reakcióimat azon közleményre, miszerint eldöntöttétek „Țon testvér szolgálatra való felavatásának visszavonását a Romániai Baptista Unió baptista gyülekezeteiben, amíg megtérést és helyreállást nem tanúsít.”

Először a következő kijelentésetekre szeretnék reagálni:

„A Romániai Baptista Unió Tanácsa elhatárolja magát a magukat „Őrállóknak” nevezettek azon gyakorlatától és tanításától, melyek nem biblikusak és idegenek a baptista gyülekezetek számára (mint például: a jólét-evangélium hirdetése, a nem biblikus prófétálások gyakorlata, a nyelveken szóláshoz kötött Szentlélek jelenléte, valamely személy parancsára történő gyógyulások, a Chris által vezetett afrikai csoportosulás tanításainak terjesztése, a „Gyógyító Iskolával” való egyetértés).

Tudatom, hogy én is elhatárolom magam ezektől a gyakorlatoktól, mivel ezek nincsenek is gyakorlatban az Őrállóknál, a Gyógyító Iskola kivételével, amelynek célja nem az, hogy megtanítson másokat „gyógyítókká” válni, hanem egy olyan iskola, ahol az emberek azt tanulják meg, hogyan fogadják a gyógyításokat.

Ugyanakkor az Őrállókkal való együttmunkálkodásom bejelentésekor azt is közöltem, hogy egyik célom az, hogy segítsek nekik biblikus tantételeket kialakítani, és ők elfogadták, hogy így fogadjanak maguk közé.

Megvallom, hogy nem értem mit jelent „a szolgálatra való felavatás visszavonása.”

Elsősorban, tudtommal egy ember lelkipásztorrá való avatása egy életre szól, és ennek törlése vagy visszavonása csakis különleges esetekben történik meg.

Lehet, hogy arra utaltak, hogy visszavonják jogomat a romániai baptista gyülekezetekben való szolgálatokra (hogy lelkipásztor legyek, bemerítsek, úrvacsorát osszak). Ha ezt határoztátok, én alá fogom rendelni magam az önök döntésének.

Nem hinném, hogy az is beleértitek ebbe, hogy prédikáljak a baptista gyülekezetekben, mert ehhez nincs szükség felavatásra és annak eldöntése, hogy valaki meghívjon prédikálni teljesen a helyi lelkipásztor jogában áll, aki akár más felekezetű embereket is meghívhat igét hirdetni, akiknek hitelve teljesen eltér a baptista hitvallástól. Ez egy nagyon elterjedt gyakorlat.

Azonban ha ragaszkodtok ahhoz, hogy ne prédikáljak a romániai baptista gyülekezetekben, igyekezni fokok más helyeket találni,a hol prédikáljak, amikor Romániába látogatok.

Megragadta a figyelmemet a következő ellenem szóló vád: „nem megfelelő hozzáállás kifejezése a romániai baptista gyülekezetek lelki életéhez.”

Gondolom, arra gondoltok itt, hogy kijelentettem, hogy sok gyülekezetre ráillik az Úr Jézus leírása a szárdiszi gyülekezetről:

„Tudom a te dolgaidat, hogy az a neved, hogy élsz, és halott vagy… De van Szárdiszban egy kevés neved, azoké, akik nem fertőztették meg a ruháikat” (Jelenések 3:1-4).

Nem vagyok az egyetlen, aki a miatt sír, hogy gyülekezeteinkbe bejött a bűn és a korrupció, amit sokan „divatosnak”, és „világiasnak” neveznek, vagy pedig, hogy „bejött a világ a gyülekezetbe.”

Amit én most hangsúlyozok az az, hogy a mi bűneink visszavisznek a gonosz hatalma alá, a Róma 6:16 alapján, amit az Apostolok Cselekedetei 5:3 drámai módon illusztrál.

Tudom, hogy ez a tanítás zavar és felháborít. Azonban világszerte sok baptista teológus tanítja a hívők démoni megszállottságát a bűnös életvitelhez való visszatérés következményeként. Ez semmiképpen nem nyilvánítható olyan tévtanításnak, hogy valakit kizárjon a baptista mozgalomból.

Vajon „nem megfelelő hozzáállás a romániai baptista gyülekezetek lelki életéhez,” ha riadót fújok, hogy a gyülekezetek térjenek vissza az első szeretethez megtérés által?

Szeretteim. Sokan diákjaim, tanítványaim, és főleg munkatársaim voltatok. Sokan hasznot élveztetek gyülekezeteitekben tartott tanfolyamjaim és prédikációim, és könyveim révén is. Közületek sokan osztottátok meg problémáitokat, magánéletetek és gondolataitok.

Ezeket szívem mélyén fogom őrizni, és továbbra is testvéreimnek, kollégáimnak és barátaimnak foglak tartani titeket.

Továbbra is imádkozom értetek.

Írtátok, hogy visszavonjátok szolgálati jogomat a baptista gyülekezetekben „amíg megtérést és helyreállást nem tanúsítok.”

Úgy hiszem, hogy már elindultam a megtérés és helyreállás útján. Ezekre mindig szükségem van. Remélem, hogy sikerül meggyőzzelek erről.

Kérlek, vegyétek számba, hogy erősen és hangosan hirdetem, hogy szerelmes vagyok az Úr Jézus tanításaiba, és hogy életem célja most, hogy ezt a tanítást a keresztyén élet és gondolkodás szívébe hozzam. A „Bunătate” (Jóság) című könyvem bőven megmagyarázza, mit értek én ez alatt. Forró kérésem felétek, hogy olvassátok el figyelmesen ezt a könyvet és ez alapján ítéljetek meg.

Attól függetlenül, hogy még mit fogtok tenni személyem iránt, továbbra is tisztelni fogom vezetői funkciótokat, és szeretni foglak, mint csodálatos embereket, és hálát adok az Úrnak a kiváltságért, hogy megismerjelek és egy ideik együtt dolgozzak veletek.

Kívánom számotokra Isten jóságának gazdagságát.

Iosif Țon

Románul: itt.

Péntek, December 17, 2010

One response to “IOSIF ȚON és az Őrállók (7)

  1. Hello there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization?

    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
    very good results. If you know of any please share.
    Kudos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s