Ő szolgálni akar, bármibe is kerül

Nem mindig tárt karokkal fogadják a misszionáriusokat, de kitartó és odaszánt imádkozás által gyakran hihetetlen áttörét tapasztalnak megMikor Balaji Dal, a Gospel for Asia (Az Evangélium Ázsiáért) misszionáriusa elkezdte szolgálatát a faluban, ahova az Úr vezette őt, már tudta, hogy nem lesz könnyű dolga… és a munkának egész terhe az ő vállait nyomja majd.

A vidéken két keresztyénellenes extrémista csoport tevékenykedett a vidéken, és azonnal próbálták megállítani szolgálatát. Megtiltották, hogy traktátusokat osztogasson, és csak éjjel volt lehetősége imaalkalmakat vezetni, az ellenállás miatt.

Balaji azonban eltökélte szívében, hogy folytatja szolgálatát, nemszámít mibe fog kerülni. Sok éjszakát töltött imádságban, az Úr elé hozva a falut, epekedve, hogy megismerjék a Megváltót, akit ő is megtalált.

Ő is szülőfalujában a hagyományos vallásban nőtt fel, nem ismerve egyébb életstílust. Szüleivel és rokonaival egy bizonyos istennőt imádtak. Mikor még kicsi volt, édesanyja, Rebika, valami furcsa betegségtől szenvedett. Ahogy teltek a napok, állapota egyre romlott.

Mint család, sok templomba elmentek a környéken, sőt még más államokba is elmentek, hogy imádkozzanak a beteg nőért. Rebika mégsem gyógyult meg.

Aztán egy keresztyén lelkipásztor került szoros kapcsolatba a családdal, aki gyakran ellátogatott hozzájuk, és megosztotta az Evangélium reménységét velük. Egy nap Balaji édesapja kiöntötte szívét a lelkipásztor előtt, és elmondta azokat a problémákat, melyeket felesége él át. A lelkipásztor arra bátorította, hogy helyezze bizalmát Jézus Krisztusba, aki képes minden betegséget meggyógyítani.

Ezek hallatára Balaji megtette a hitbeli lépést, azt mondta, hogy ő kész hinni, ha Jézus meggyógyítja az édesanyját.

A lelkipásztor imádkozott Rebikáért, és amint imádkozott az asszony elkezdett hangosan orítozni és kiáltozni. A lelkipásztor érezve, hogy démonnal van dolga, tovább imádkozott. Néhány perc mulva a gonosz szellem elhagyta őt és Rebika megszabadult és megyógyult. Látva a csodát Balaji egész családja hitt.

Mint fiatalember, évekkel később Balaji beiratkozott egy bibliaiskolába, hogy tanulja Isten Igéjét. Az iskola elvégzése után Dél-Ázsiában, otthonához közel kezdett el missziózni egyik faluban.

A nagy ellenállás elleneére Balaji buzgón imádkozott a falubeliekért. A falubeliek ellenálltak Jézus szeretetének, mivel meg voltak gyökerezve vallásos gyakorlataikban. A kitartó ima azonban eredményeket kezdett hozni, és az Úr kezdte megnyitni ellenségeinek szívét, hogy jobban fogadják szolgálatát.

Ma már ellenállás nélkül vezeti az imaalkalmakat. A gyerekek látogatják az újonnan megnyitott Reménység Hídja központot. Nagy örömére már 20-an fogaták el Jézus szeretetét, és kerültek át Isten országába.

Imádkozzunk Balajiért, hogy maradjon közel az Úrhoz, és tapasztaljon még több gyümölcsöt, és azok is térjenek meg, akik valamikor még ellenálltak neki.

GFA

One response to “Ő szolgálni akar, bármibe is kerül

  1. Pingback: Ő szolgálni akar, bármibe is kerül - Ziarul toateBlogurile.ro·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s