Persecutii

250 milioane de crestini in pericol!

Crestinismul se afla in fata celei mai mari persecutii din istoria sa.  Aproximativ 250 milioane de crestini se afla in pericol datorita convingerilor lor religioase, afirma indexul alcatuit de organizatia americana de ajutorare Open Doors. La ora actuala, un crestin din 10 este supus persecutiilor religioase, expusi fiind mai ales cei care traiesc in lumea musulmana, unde convertirea la crestinism se pedepseste cu moartea, informeaza ziarul german “Die Presse”, citat de Agerpres.

Johann Marte, presedintele organizatiei crestine “Pro Oriente” si membru al platformei recent infiintate: “Solidaritate cu crestinii persecutati” este de parere ca, comunitatea crestina se confrunta cu cea mai mare persecutie din istoria sa. Exista milioane de crestini care sufera abuzuri si expulzati, din partea statelor unde sunt minoritari. Ei continua sa traiasca in frica, sa fie amenintati cu moartea, sau chiar omorâti.

Desigur, nu doar tarile musulmane sunt incluse in aceasta situatie. In lista statelor care intezic crestinismul, sau ameninta crestinii, se afla Coreea de Nord si Iranul. Nici China, si nici Bhutanul – stat budist – nu se afla departe de aceasta aplicare a metodei de persecutare a crestinilor.

Stire preluata de pe
www.stiricrestine.ro

Credinciosi batuti in Mumbai, India

In data de 15 noiembrie, o multime de aproximativ 30 de militieni hindusi au atacat cladirea bisericii Church of God din Mumbai, Maharashtra. Potrivit unui raport din 17 noiembrie al Union of Catholic Asian News, militienii, suparati din cauza convertirii si botezului a cinci hindusi, au dat buzna in biserica in jurul orei 12:30 strigand sloganuri anti-crestine. Ei au distrus mobilierul si alte lucruri apartinatoare bisericii si au ranit mai multi credinciosi prezenti. Pastorul Fernandes (50 ani) a fost dezbracat si batut atat de rau incat si-a pierdut cunostinta. La momentul sosirii politiei, multimea s-a imprastiat. Ulterior, mai multe persoane au fost arestate pentru implicarea lor in atac.

Rugati-va pentru vindecarea fratelui Fernandes si a celorlalti crestini raniti. Rugati-va pentru credinciosii din India ca ei sa-si puna speranta in Dumnezeu ca in Cel care le sustine cauzele (Psalmii 14:6).

Stire preluata de pe
www.persecution.net

7 responses to “Persecutii

 1. Csak sejtettem, ki a blog szerzője, de nem tudhattam biztosat, mert látom az “About” rész is védve van. A GoogleReader viszont minden gond nélkül megmutatta 🙂
  Egész kincsesbánya ez a sok link itt jobboldalt.

 2. Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici

  Ediţia a II-a a Premiilor Thymos pentru bloguri evanghelice (50 de premii) va avea loc la Cluj în 31 ianuarie 2009. Afişul, care poate fi preluat, se găseşte pe blogul România Evanghelică, unde am afişat şi o listă cu 25 de nominalizări pentru categoria Cea mai interesantă postare (2008). Mai sînt cîteva zile în care puteţi face propuneri pentru cele trei categorii principale sau propune bloguri pentru cele 50 de premii.

  V-aş ruga să îmi comunicaţi date publice (nume blogger, localitate, confesiune, data lansării etc.) despre blogul vostru pentru a actualiza informaţiile despre cele 540 de bloguri evanghelice – am prezentat informaţiile pe care le am în postarea “Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici”.

  http://romaniaevanghelica.wordpress.com

  Ce localitate consideraţi că ar fi potrivită pentru Festivalul Bloggerilor Evanghelici?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s