Radio Micul Samaritan trebuie salvat

De la inima la inima: Salveaza Radio Micul Samaritean!

Dragii mei frati si surori,

Fiti binecuvantati de Domnul!

Asa cum probabil cunoasteti, in ultimele zile media crestina (bloguri, site-uri, liste de discutie) a lansat o stire socanta:

Radio Micul Samaritean [RMS] (interconfesional evanghelic) vandut catre Radio Vocea Sperantei [RVS] (adventist)

Stirea parea sigura, provenind din mai multe surse, asa ca judecarea unei asemenea miscari a dus la mai multe atitudini:

– blamarea si murdarirea fratelui Florin Pindic-Blaj (fondatorul si presedintele al Radio Micul Samaritean) pentru decizie

– acuzarea evanghelicilor din Romania care nu au avut dorinta si puterea de a salva un post de radio apreciat precum RMS

– regretele unor crestini ca nu au facut mai mult cand se putea

Ca un ascultator (mai mult sau mai putin fidel al tuturor celor 3 posturi de radio: RMS, RVS, RVE) mi-am expus parerea in sirul discutiilor comentand raportul de calitate a programelor dintre RVE si RVS, precum si cateva aprecieri despre RMS.

Personal, desi auzisem de Sheraton (provocarea de a sprijini RMS prin donatii) nu eram constient de dificultatile financiare mari pe care le intampina Radio Micul Samaritean din Romania.

In seara zilei de sambata, 17 mai 2008 am avut surpriza placuta sa-l pot asculta pe fratele Florin Pindic-Blaj justificand cu o inima calda de pastor parcursul RMS precum si sursa rumorilor din internet. Era un mesaj transmis in direct din studioul RMS din Chisinau/Rep. Moldova.

Printre lacrimi si cu smerenie a incercat sa raspunda atacurilor, sa multumeasca tuturor celor ce au trimis o vorba buna, sa-i incurajeze pe cei ce sustin RMS in Romania, spunand: “increderea in Dumnezeu ramane aceeasi!”

A fost un moment foarte emotionant, cand a declarat: “astazi, 17 mai, ora 23:15, Radio Micul Samaritean transmite INCA pentru voi, nimic nu a fost semnat INCA” (citat aproximativ)

O bucurie imensa mi-a inundat inima!

Ma rugasem pentru o MINUNE in cazul acestui “deznodamant” (dupa cum vorbeau articolele) si IAT-O: o provocare la o incercare a credintei.

Fratele Florin nu a ascuns nevoile RMS, nevoia lunara de aproximativ $50.000 pentru intretinerea tuturor celor 24 de statii ce transmit RMS in multe zone ale Romaniei, inclusiv legatura satelitara ce permite receptionarea RMS si din alte tari!

De asemenea, nevoile si datoriile restante apasa impovarator pe acest frate a carui inima a batut pentru a duce Vestea Buna romanilor, moldovenilor, rusilor, ucrainienilor, albanezilor, tiganilor si care, acum, se vede ramas singur (cu mici exceptii).

De ce oare, noi, evaghelicii sa nu avem credinta si dorinta sfanta de a salva RMS de la a fi cesionat catre RVS (sau altui post de radio religios)?

Suntem sute de mii de evanghelici in Romania pentru care Micul Samaritean inseamna Evanghelia direct in casele noastre!

Sunt mii de crestini imobilizati (batrani, bolnavi) pentru care aparatul de radio “blocat” pe frecventa Micului Samaritean reprezinta singura sansa de a auzi Cuvantul!

Daca-am sti cat de greu se castiga o licenta si o frecventa pentru radio (mai ales crestin) … Fratele Florin a spus si despre aceasta (cum la licitatie se prezinta cate 25 de ofertanti reprezentand toate interesele financiare si politice ale momentului!)

Dragilor, eu am fost miscat si motivat sa imi aduc aportul pentru a salva Radio Micul Samaritean!
Chiar m-am gandit sa (re)lansam Sheratonul(provocarea de a sprijini RMS prin donatii)! Dar unul special, provenind din partea ascultatorilor!

Haideti sa ne rugam si sa ne deschidem inima pentru a sustine financiar aceasta lucrare atat de speciala!

Am preluat informatiile financiare pe care le postez si aici.

Fie ca Domnul sa fie binecuvantat iar noi sa strigam de bucurie pentru minunea pe care o va face!

Te rog, nu ramane nepasator! Macar pune RMS pe lista ta de rugaciune. Chiar acum! Si spune si celorlalti prieteni crestini!

Va doresc HAR si binecuvantari din belsug!

Cu dragoste din El,
Daniel

Pentru donatii ROMANIA

Asociatia Misiunea Micul Samaritean
Cod Unic de Inregistrare: 9164520
Coduri IBAN – BCR sector 3 Bucuresti
LEI – RO53RNCB00740292099 80001
EURO – RO26RNCB00740292099 80002
USD – RO96RNCB00740292099 80003
AUD – RO15RNCB00740292099 80006 (Dolar Australian)
LIRE – RO42RNCB00740292099 80005 (Lira Engleza)
Banca Comerciala Romana S.A. str. Bd. Decebal nr.11, bl.S14
Telecom (+4)0213171067
Telecom (+4)0318051018
Mobil (+4)0720880891

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s