Husvet harmadnapja

Ithon vagyok. Koran felebredtem, meg 7 ora elott. Hozzaszoktam, de ez csak jo, mert a teologian ugyis 7 elott kell kelni. Az unnepet Nagyfaluban toltottem. Mentem, hogy predikaljak, Hetfo delelőtt még Borzáson is voltam. Sokat jelentett nekem ez az ünnep, és a szolgálatok. Beleláthattam abba, hogy mit jelent a szolgálatot végezni, nem úgy, mint a teológián, hanem élesben. És mit mondjak, tetszik. Áldott emberek vannak Nagyfaluban, és ügyes mozgolódó gyülekezet, csak legyen ki mozgassa őket. És van. Jól zenélnek, jól énekelnek, csak néha kicsit vontatott az éneklés, de az kiküszöbölhető. A fitalok vannak csak elhanyagolva… Köztük még nincs egy olyan vezető, akire felnézzenek, akinek nagy tekintélye lenne. De remélhetőleg hamarosan odanő valaki.

Vannak nagyfaluban rokonaimm is… Szégyenemre nem sokszor voltam nélluk. Ibolyáni és Györgyni már jártam, de Kabai testvéréknél még soha, sem Deák Imrééknél, és   Rácz Etus nénnyémnél még most sem voltam… pedig el kellett volna menjek. Bánom.

Nagyon nagyhatást gyakorolt rám ez az ünnep. Láttam, hogy Beni milyen komoly, értelmes és rendezett, es a többi unokatestvéreimi s mind milyen ügyesek. Áldja meg őket az Úr!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s