varakozas

most, hogy epp advent van, kicsit elgondolkoztam azon, hogy ez a varakozas szamomra mit is jelent, vagy mit kellene, hogy jelentsen. mar ez a szo, hogy varakozas, nem bir valami pozitiv toltettel, hat akkor, ami mogotte lehet. ugyan ki az, aki szeret varakozni. kesik a busz, a vonat, idegeskedunk, autot stoppolunk, mar joideje egy sem all meg, az ember mar megunta az egeszet, epp egytervet probalunk megvalositani, ami olyan lassan halad es ugy erezzzuk, hogy ebbol mar ugy sem lesz semmi… vizsga: mennyi izgulas, hogy lesz, fogok-e majd tudni, beteg lehet az ember.

ekkor vilagos volt elottem, hogy a Krisztus-varas nem ilyen. Krisztus nem egy vonat, ami nem jon, nem egy vizsga, amin vagy tudunk vagy nem, nem egy bizonytalan dolog. lehet sok mindennel peldazni, akar a fentiekkel is, de Jezus Krisztus bizotsan jonni fog. de nem (csupan) ugy, mint egy esemeny. legjobb pelda, ami eszembe jut, az, amikor a szerelmes varja a tarsat. mikor alig varja, hogy lassa kedveset, nem felelemmel teljes, hanem epekedeseel, egy sovargassal teljes varakozas, es a hangsuly nem rajtam van, hanem a masik szemelyen, es beteg vagyok, ha nem lathatom. tudunk dolgokat a masik szemelyrol, de meg nem ismerjuk ot teljesen. de ha megnyerte a szivedet, akkor csak annyit tudsz, hogy o sokkal szebb, mint ahogy te elkepzelted, mint, amire te szamitasz.

Jezus Krisztus sokkal szebb, mint ahogy el tudnam kepzelni. a Biblia azt mondja, hogy meglatjuk ot ugy, amint van. Akkor viszont elvaltozunk… abrazatara, olyanok leszunk, mint o…

feltettem magamban a kerdes, hogy vajon en mit varok, vajon Ot varom-e, vagy csak azert vagyom ot, hogy megadja nekem azokat a dolgokat, amikre vagyok? Bizonyara vannak dolgok, amiket szeretnek, vannak szemelyek, akikkel szeretnek talalkozni. megis, az igazolja, hogy Krisztust varom, hogyha ez nyomot hagy az eletemben. Egy ember utan valo varakozas is meg tud valtoztatni, mintha uj ember lennel, sokszor mar nem ismersz magadra, es ez egy jo iranyt vett valtozas. Menyivel inkabb Krisztusra varva valtozik meg az ember. Mennyivel inkabb kell megtisztisam magam, mert akiben megvan ez a remenyseg, hogy amikor o megjelenik, akor elvaltoztat az O abrazatara, az megtisztitja magat. Latszik-e az en eletemben az, hogy tisztulok? vagyakozok en arra is, hogy megszentelodjek, hogy minden egyes bunt elhaggyak, hogy engedelmeskedjek, es vagyakozok en a testverekkel valo kozossegre is, vagy csak egy nosztalgiazas van bennem, egy erzelgosseg, egy hangulat, hogyhat varakozas?

Uram, halat adok, hogy tisztitasz, hogy a te kegyelmed kiarasztottad ram. uram, ha nem adtal volna egy masik varakozast is, akkor nem tudnam mit jelent a Teged-varas… koszonom, hogy tanitasz, hogy tisztitasz, hogy megszentelsz. Torj ossze teljesen,hogy ne maradjon nekem semmi- es senkisem , csak te maradj nekem. nem kell mas, utanad vagyom. a szivem megszakad, a fajdalom nagy, de a te gyogyitasod edes, es ha mindent elveszel tolem, Te akkor is megmaradsz nekem. Aldlak Uram, mert nem akarsz kevesebbet adni, mint onmagad, en pedig a legnagyobbra vagyom, mert megnyerted a szivemet a Te szereteteddel. Egyetlen tekinteteddel sebeztel meg, s mar nem tudok beloled kigyogyulni, nem tudok ellenalni, megragadtal, a tied a szivem, szeretlek Uram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s